2013. december 27., péntek

A ReKaGYM egy rendhagyó tornaórán

A ReKaGYM a szomszédos kerületben is bemutatkozott egy rendhagyó tornaórán.



A XVII. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnáziumban vendégeskedtünk, ahol Reszt Károly szakedző vezetésével cross training funkcionális köredzést tartottunk a diákoknak. A bemutató edzésen ötvenen vettek részt több évfolyamról.
A célunk az volt, hogy a diákok megismerkedjenek egy más fajta mozgással is, hátha így kedveltebb lesz a tesióra és nem keresik a kifogásokat, hogy miért is ne vegyenek részt azon.
A tornatanárnő is örült az érkezésünknek, szeretne ilyen órákat összeállítani a tanulóknak,  mert meggyőződése, hogy ez a jövő. Saját testsúllyal dolgoznak, ami kíméli az ízületeket, fejleszti a koordinációt, növeli az állóképességet.
Sajnos ott szembesültünk azzal, hogy a mai diákoknak már a bemelegítés gondot okoz.
Az edzést direkt nem terveztük keményre, egy kezdő szintet rakott össze Karesz. Annak ellenére, hogy alig bírták, próbálták végigcsinálni és az óra végére saját bevallásuk szerint úgy megizzadtak, mint még soha.


Igaz elfáradtak, de elégedettek voltak a változatossággal. Volt olyan diák, akinek kifejezetten tetszett az edzés, de olyan is, aki azt mondta: soha többet nem ugrál ennyit. :D
Nagyon örülünk a meghívásnak és reméljük a jövőben is tudunk segíteni. Mi nagyon jól éreztük magunkat és köszönjük a lehetőséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése